Tuesday, November 28, 2017

Sri Sri Sri MahaPeriyava Panchakam

श्री श्री श्री महापेरियवा पञ्चकम्
(महिषासुर मर्धिनि इव रागम् )
ஸ்ரீ ஸ்ரீ ஸ்ரீ மஹாபெரியவா பஞ்சகம்
(மஹிஶாஸூரமர்தினி மெட்டு)
Sri Sri Sri MahaPeriyava Panchakam
(Mahishasura Mardhini tune)
தட்டச்சு கைங்கர்யம்: ஸ்ரீவித்யா கிருஷ்ணா




शिवगुरु नन्दन शङ्कर शोभित
काम पदाङ्गकित पीठपथे
नृपजन वन्दित विश्व मनोहर
सर्व कलाधर पूततनो
श्रुतिमत पोषक दुर्मत शिक्षक
सज्जन रक्षक कल्पतरो
जयजयहे शशि शेखर देशिक
काञ्ची मठेश्वर पालयमाम् ॥१॥
ஶிவகுரு நந்தன ஶங்க1ர ஶோபி3
காம பதா3ங்கித பீடபதே1
ந்ருபஜன வந்தித விஶ்வ மனோஹர
ஸர்வ கலாத4ர பூததனோ
ஶ்ருதிமத போஷக துர்மத சிக்ஷக
ஸஜ்ஜன ரக்ஷக கல்பதரோ
ஜயஜயஹே ஶஶிஶேக2ர தேஶிக
காஞ்சி மடேஶ்வர பாலயமாம் (1)
Shivaguru nandana shankara shobita
Kaama padaankita peetapathe
Nrupajana vandita vishva manohara
Sarva kalaadhara pootatano
Shrutimatha poshaka durmatha shikshaka
Sajjana rakshaka kalpatharo
JayaJayaHé Shashi Shekhara Deshika
Kaanchi Mateshwara Paalayamaam (1)



श्रीधर शशिधर वेद विकल्पन
दोष निवारण धीरमते
रघुपति पूजित लिङ्ग समर्च्चन
जात मनोहर शीलतनो
बहुविध पण्डित मण्डल मण्डित
संसति पूजित वेदनिधे
जयजयहे शशि शेखर देशिक
काञ्ची मठेश्वर पालयमाम् ॥२॥
ஸ்ரீத3ர ஶஶித3ர வேத விகல்பன
தோ3ஷ நிவாரண தீ3ரமதே
ரகுபதி பூஜித லிங்க ஸமர்ச்சன
ஜாத மனோஹர ஶீலதனோ
பஹுவித பண்டித மண்டல மண்டித
ஸந்ஸதி பூஜித வேதநிதே4
ஜயஜயஹே ஶஶிஶேக2ர தேஶிக
காஞ்சி மடேஶ்வர பாலயமாம் (2)
Sridhara Shashidhara veda vikalpana                        
Dosha nivaarana dheeramathe
Raghupathy poojita linga samarchchana
Jaata manohara sheelatano
Bahuvidha panditha mandala manditha
Sansati poojita vedha nidhe
JayaJayaHé Shashi Shekhara Deshika
Kaanchi Mateshwara Paalayamaam (2)



हिमगिरि संभव दिव्य सरिद्वर
शोभिशिरोवर भक्ति निधे
निज सकलागम शास्त्र विमर्शक
पण्डित मण्डल वन्द्यतनो
पुतजन रञ्जक दुर्जन मानस
दोष निवारक वाक्यरथे
जयजयहे शशि शेखर देशिक
काञ्ची मठेश्वर पालयमाम्  ॥३॥
ஹிமகிரி ஸம்ப4வ திவ்ய ஸரித்3வர
ஶோபிஶிரோவர ப4க்தி நிதே4
நிஜ ஸகலாக3ம ஶாஸ்த்ர விமர்ஶக
பண்டித மண்டல வந்த்யதனோ
புதஜன ரஞ்ஜக துர்ஜன மானஸ
தோ3ஷ நிவாரக வாக்யரதே1
ஜயஜயஹே ஶஶிஶேக2ர தேஶிக
காஞ்சி மடேஶ்வர பாலயமாம் (3)
Himagiri sambhava divya saridhvara
Shobishirovara bhakti nidhe
Nija sakalaagama shastra vimarshaka
Panditha mandala vandyatano
Puthajana ranjaka durjana maanasa
Dosha nivaaraka vaakyarathe
JayaJayaHé Shashi Shekhara Deshika
Kaanchi Mateshwara Paalayamaam (3)


मधुसम भाषण दुर्मत शोषण
सज्जन पोषण धीरमते
शुक मुनि तातज सूत्र विमर्शक
शङ्कर बोधित भाष्यरथे
निगम सुलक्षण रक्षण पण्डित
भास्वर मण्डल पोषकहे
जयजयहे शशि शेखर देशिक
काञ्ची मठेश्वर पालयमाम्  ॥४॥
மது3ஸம பா4ஷண துர்மத ஶோஶன
ஸஜ்ஜன போஷண தீ4ரமதே
ஶூகமுனி தாதஜ ஸூத்ர விமர்ஶக
ஶங்கர போ3தித பா4ஷ்யரதே
நிகம ஸுலக்ஷண ரக்ஷண பண்டித
பா4ஸ்வர மண்டல போ1ஷகஹே
ஜயஜயஹே ஶஶிஶேக2ர தேஶிக
காஞ்சி மடேஶ்வர பாலயமாம் (4)
Madhusama bhaashana durmatha shoshana
Sajjana poshana dheeramathe
Shukamuni thaataja sootra vimarshaka
Shankara boditha bhaashyarathe
Nigama sulakshana rakshana panditha
Bhaasvara mandala poshakahé
JayaJayaHé Shashi Shekhara Deshika
Kaanchi Mateshwara Paalayamaam (4)



प्रतिपति सुन्दर रूपमनोहर
पुतजन मानस सारसहे
तुहिन धराधर पुतयविमोहित
काम कलेश्वर पूजकहे
कनकधराधर कार्मुक नन्दित
कामकला दृढ भक्तनिधे
जयजयहे शशि शेखर देशिक
काञ्ची मठेश्वर पालयमाम्  ॥५॥
ப்ரதிபதி ஸூந்தர ரூபமனோஹர
புதஜன மானஸ ஸாரஸஹே
து1ஹின த4ராத4ர பு12யவிமோஹித
காம கலேஶ்வர பூஜகஹே
கனகத4ராத4ர கார்முக நந்தி3
காமகலா த்3ருட ப4க்தநிதே4
ஜயஜயஹே ஶஶிஶேக2ர தேஶிக
காஞ்சி மடேஶ்வர பாலயமாம் (5)
Pratipati sundara roopamanohara
Putajana maanasa saarasa hé
Tuhina dharaadhara puthayavimohita
Kaama kaleshwara poojakahé
Kanakadharaadhara kaarmuka Nandita
Kaamakalaa druda bhakthanidhe
JayaJayaHé Shashi Shekhara Deshika

Kaanchi Mateshwara Paalayamaam (5)


No comments:

Post a Comment